Προφίλ

Οι αδελφοί, Χαράλαμποs και Ιωάννης Φλωρίδης, ξεκίνησαν το 1980 την πετυχημένη τους πορεία, στον κλάδο της εμπορίας κρέατος, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση, που είχε ο πατέρας τους Κωνσταντίνος από το 1953. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο και ακολουθώντας την εξέλιξη της αγοράς, το 2000 δημιουργήθηκε η Φλωρίδης Α.Ε.Β.Ε.Κ. σε νέες υπερσύχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την επεξεργασία κρέατος και τυποποίηση προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Στην συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας, συνέβαλαν οι επενδύσεις σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, τα στελέχη της, το άρτιο και εξειδικευμένο προσωπικό 285 ατόμων. Η εμπιστοσύνη ως προς την σταθερή ποιότητα, τη διαθεσιμότητα, τις ανταγωνιστικές τιμές, τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και τη δυναμική των πελατών της, την κατέταξε στις μεγαλύτερες εταιρείες «Διαμάντια» του συνόλου της Ελληνικής Βιομηχανίας και Εμπορίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, το έτος 2005. Η Ναυτεμπορική το 2008 την κατατάσσει στις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Το 2010 η ICAP την συμπεριλαμβάνει στις STRONGEST COMPANIES IN GREECE.

Τα πλεονεκτήματα που κληρονόμησε η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ μέσα από την πολυετή της πορεία, είναι τόσο σημαντικά, που την ώθησαν σε νέες επενδύσεις, όπως η δημιουργία ενός νέου ιδιόκτητου εργοστασίου, 5.000τμ και σε σύνολο 10.500τμ με δυναμικότητα αποθήκευσης 2.500 τόνων, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2010, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και πιστοποιήσεις και έχοντας ως στόχο την πλήρη αναβάθμιση των προϊόντων της σε ποιότητα-τιμή για το όφελος των πελατών της και το κέρδος της εμπιστοσύνης του καταναλωτή.

Η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, είναι δυνατά ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα (Βιολογικός Καθαρισμός – Ανακύκλωση Χάρτου κλπ.), μεταδίδοντας μηνύματα οικολογίας ως μέγας χορηγός για τον καθαρισμό και δεντροφύτευση παραλιών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας. Επίσης, είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη με προσφορές σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ιδρύματα, εκκλησίες και σχολεία.

Ενδεικτικοί πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες αλυσίδες Supermarket όπως ΑΒ, η Carrefour Μαρινόπουλος, η Lidl Hellas, η Μετρό, Δημόσια Νοσοκομεία όπως το Παίδων, το Τζάνειο, το Αντικαρκινικό Κέντρο Μεταξά, το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Πολεμικό Ναυτικό, Ιδιωτικά Νοσοκομεία όπως το Υγεία, Μητέρα, Metropolitan, το Ερρίκος Ντυνάν, κ.ά. Ξενοδοχεία, όπως το Hilton, Asteras, Grand Resort και κατασκηνώσεις όπως την Sports-Village Athitaki, την Ranch, των ΤΥΠΕΤ, Υπ. Ανάπτυξης, Δήμου Αθηναίων κ.ά.